miercuri, 9 decembrie 2009

Umbrela


Picaturi grele bat in geamul de la dormitor. Ea, cu sufletul greu isi aseaza capul pe, perna. Uimitor, se trezeste in mijlocul jocului picaturilor de ploaie. Stropi mici ii uda parul, bucle negre ii imbraca umerii...ofteaza. E frig... ii este teama. O lacrima ii incolteste, isi simte respiratia rece, buzele umede si obrajii inghetati. Paseste prin patura de ploaie, ridica ochii spre cer si incerca sa desluseasca enigma stelelor ce au impanzit bolta cereasca. Dar e greu si isi pleaca privirea. Genele ude incearca sa clipeasca. "Da!". Aude o voce in spatele ei, o striga, ii stie numele dar de unde? O mana calda o atinge si se-nfioara de sentimentul ce il trezeste in ea. "Vrei sa stai sub umbrela? Ploua, vei raci." Cu o voce tremuranda, emotionata, raspunde un sfios "Da". Erau ei... ochii de care candva a fost indragostita. Hmm candva?... A fost mereu indragostita de ochii lui verzi si totusi a ascuns asta. Dar, nu mai poate...sufletul ii zburda. Fara sa mai poata spuna ceva, se aseaza sub umbrela si pornesc impreuna. Acum nu ii mai este frig...e langa el si... ii e bine. Picioarele ii tremura si se opreste pentru o secunda. Atunci el o strange de mana, ii zambeste frumos si ea pluteste. O ia in brate si buzele lui le ating pe ale ei dar... ca o sageata realitatea intervine... se trezeste iar pe, perna. Ploaia bate in geam, parul il are uscat si prins in coada. Ochii verzi, mainile calde, umbrela...totul a disparut. Dar emotia si semtimentele pentru el sunt mai puternice ca oricand. Realitatea este dura... si se pare ca fara el. Acum, doar viseaza.

3 comentarii:

  1. Superba..... "umbrela" :X
    Ceea ce am remarcat si imi place, este faptul ca se vede o evolutie a modului in care scrii.... FELICITARI !!! :x
    EU..... ANONIMUS :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador felul in care ai scris aceasta mica "povestioara"!!!
    Este minunata...si intr'adevar am citit o mare parte din postarile anterioare, iar reactia mea a fost "wow". O evolutie evidenta! Mult mai corecta, subtila, dar perceptibila(scrierea). Insa curiozitatea mea este daca ceea ce am citit este fictiune sau se bazeaza pe realitate, pe trairile tale interioare:-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bianca - referitor la nelamurirea ta, as avea eu un raspuns:
    60% realitate
    40% fictiune...
    A fost o perioada cand a fost indragostita "lulea", apoi o perioada de "usoara depresie" (nu in adevaratul sens al cuvantului) - o iubire, zic eu nepotrivita caracterului si temperamentului sau :)
    Este extrem de ocupata, in general, insa atunci cand are o stare de spirit anume isi gaseste timp sa scrie, de parca ar vrea "sa-si descarce sufletul" !!!!
    Kiddule, daca stergi, te bat :))) :X

    RăspundețiȘtergere